another.chapter.of.life

Posts Tagged ‘police

ngk tajuk tu ade plakz chapter 2. ntah2 ade lgk chapter2 lgk byk.
huhuhu.

ntah shejak bler syik ade je road block kt cj ni. felik bin ajaib gakz.
huhuhu.

b4 mashuk chapter 2 tu nk intro dlu cite len.

ptg tu g JJ cheras selatan, ngk cite jumper.
heronye xlen n xbukn… anakin skywalker dlm cite star wars…
tp name btui actor ni… hayden christensen (sory klo shalah eja) 😛

cite leh tahan je kutz. tp shbb actor ni berlakon n tershangat la encemnye.
cite xbesh pn jdk besh 😛
hahaha…
back to real one… klo bg stars, kite bg 3/5 je kutz.
y? shbb xphm cane rice leh dpt kuasa jumper tu.
yg cite tu tunjuk… jez rice ni terjtuh dlm tasik yg beku n tbe2 leh ade kt ann arbor library.

part camera plakz x se-detail shangat. cz ade part camera goyang2.
jln cerita plakz… so-so oke je kutz.
for me, part xbrape besh part millie.
nk cite cane pn xbrape nk reti.
so pe2 pn, tgk je la cite nie… tp if dh kuo kt CT betta dl je dr ngk kt wayang 😛
hehehe…

haaa… tgv kt jj cheras selatan teramat la shejuk.
mcm dok kt tmpt bawah paras beku je.
cinema yg plg shejuk pernh g.
so shape2 nk ngk kt cni, rememba… 2 bring ur sweater k.
bwk la sweater setebal yg mgkn cz u wont regret to bring it 😉

oke, lps ngk mvee tu, trus speed kete blk cj.
abg aizam dh col. huhuhu.
tyme tu dh col 9lbey gakz la.
mmg men celah2 je. agaknye shumer kete yg ade, sure2 marah kt blacko gen2 ni.
lantak laaa… ashal kan cpt shampei.

shmpei je, ktierang gerak trus p umah thanu.
bkn reti pn taman mansions tu kt ner.
shib baik ade hendi yg igt2 lupe jln.
hahaha. tp yg pntg x sheshat.

oke, otw blk… mcm biasher bwk laju ckit je.
igt kn mmg xde road block cz masher nk g xnmpk pn ade road block de other side of road.
so bwk la TERlaju ckit. tyme nk slow down kt road block tu dh cuak.
mane x nye… pilot n co-pilot x pkai seat belt.
mule la bwk kete xbtol ngan terhegeh hegeh nye nk pkai seat belt.
hanya ALLAH je taw cane perasaan tyme tu.
cuak amat.
last2 kne stop n turunkn window.

kali ni bkn abg polis, nie pakcik polis. bcoz he’s in middle-age.
shbb kn nmpk shumer laki kt blkg n i de one yg bwk kete, de only gal…
so tats y pakcik polis tu mntk lesen.
pakcik polis pn check la kete.

mcm nmpk felik shbb shumer laki.
n ade sorunk international guy in my car.
shib baik pakcik polis tu baik wooo.
klo x, cnfirm dh kne shaman.
taw shbb ape?

shbbnye…
kete mcm bwk x btol… almost langgar kon polis tu.
shib baik abg aizam pgg stereng tu nk elak langgar kon tu.
pas tu terhegeh hegeh nk pkai seat belt.
x mngkin la pakcik polis tu xnmpk.
mebe pakcik polis baik hati tu xshwh berhenti tepi cz nmpk stiker mmu kutz.
kiterang nie shumer student lgk.
shib baik muke kiterang nmpk mude.
hahaha~
klo x, mmg dh kne dok tpi dh gen2 tu.
huhuhu.

kali ni xshempat nk 2ko ‘mini skirt’.
gegege…

Advertisements

ini cerita pn mcm cerita kt bwh tu tp len ckit kutz 😛

ni cerita mlm tdk nye.
tp shbb letih so xlarat nk upd8.

ceritanya…

ade road block kt cj.
masher tu blk dr SK.
cz g kfc bli dinner. terign plakz nk mkn kfc. hehehe 😛
ade la dlm 3-4 kete tyme tu.

ade 1 kete kt dpn, chinese yg bwk…
kete wira sedan tu nmpk mcm sardin. ade 3-4 org dok kt blkg.
then, abg polis tu (pnggey abg shbb mude lgk n encem leh tahan) hahaha 😛
then, abg polis tu… mntk ic, mntk lesen n ntah pe lgk la yg abg polis tu check.
kete kite yg kt blkg ni pn dh nmpk mcm2 kne check, so prepare la pe2 yg ptot.
tp wt dunno je dlu.

dlm hati dok ty…
nk bukak tingkap ke x? last2 press auto down.
abg polis tu shenyum je… lame plakz tu…
then ckp… oke, cik adeq leh jalan.
hahaha 😛

nk jdk kn cerita…
kite pn pecut kete wira sedan cm sardin tdk tu…
nk tunjuk kunon kite xyh kuo pe2 docs pn.
hahaha 😛

jln jelesh taw wira sedan.
next tyme bg pmpuan drive, pkai mini skirt.
kompem xcheck pe2 dh.
muahahaha 😛

Tags: ,

warghhh…

tdk tyme tgh drive kt kl-putrajaya link…
tbe2….

ade 2 motor polis kt blkg. mule2 tu nmpk lmpu siren tu je. tp xde bunyik.
chuakkkkk nyer… yg amat2 chuak kutz.
mane x nyer…
bwk 140km/h kutz time tu.
huhuhu.
xigt nyer chuakkk laaa…
pas tu… moto polis tu lalu shblh bg sign tgn kiri mcm shwh berhenti tepi.
lgk laaa dh nk stop kete… terbyg laaa surat ‘cinta’. hmmm…
huhuhu…

last2…

rupe2nyer…
menteri mane ntah lalu…
2moto polis tu shwh ke tepi rupe2nye.
shib baik xberhenti tepi.
klo x… malu jeee…
kwang3… 😛

lawa gakz lampu moto polis tu.
smart je moto tu gakz.
laju gle…
nk kejar pn xleh wooo…
ntah brape cc moto tu…

next tyme…
kne bwk lgk ‘LAJU2’. hahaha 😛

still rasher chuakkk til nw.
~giggling~ grrrr…

Tags: ,

Indahnye~


Life is too short to wake up in the morning with regrets, So love the people who treat you right, Forget about the ones who don't, And believe that everything happens for a reason. If you get a chance, take it. If it changes your life, let it. Nobody said life would be easy, They just promised it would be worth living.

Ingatlah, hanya dengan mengingati ALLAH, hati menjadi tenteram.

"Ya ALLAH, jika aku jatuh cinta, cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya padaMu agar bertambah kekuatan ku untuk mencintaiMu"

Bertambah luas akal, bertambah luas lah hidup, bertambah datang lah bahagia. Bertambah sempit akal, bertambah sempit lah hidup, bertambah datang lah celaka. -Hamka -

Yang paling bahagia adalah orang yang mempunyai hati yang alim, mempunyai kesabaran dalam diri dan mempunyai sifat yang merasa cukup dengan rezeki yang ada. -Hukamak-

INFO: Tip untuk ibu bapa


Sebaik kandungan mencecah empat bulan, ibu digalakkan baca surah al-Fatihah, ayat Kursi dan surah al-Inshirah. Surah Fatihah adalah ibu al-Quran, ayat Kursi bertujuan menghalau gangguan syaitan manakala surat al-Inshirah untuk melapangkan hati dan fikiran.

Selepas bersalin, baca surah berkenaan ketika menyusukan anak dan dihembuskan di kepala. Ia boleh diteruskan sehingga anak cukup umur.

Waktu ketika anak antara sedar dan tidak. Rebut peluang bisikkan kata-kata nasihat, pujian dan pesanan. Ambil masa seminit, dua untuk membacakan doa sambil mengusap kepala mereka selain memberikan nasihat.

Doakan kejayaan anak, rakan anak mereka, anak rakan dan jiran.

Archives

Blog Stats

  • 78,913 hits