another.chapter.of.life

Besties~

Posted on: August 14, 2008

Yang pasti KAMI hanya BEST FREN sahaja. harap maklum.
entry ni ditulis sbb… mcm2 sbb actually. tp memikirkan maken PANAS cite ni…
so, x salah utk membetul kan keadaan. btol x?

pd shape2 yng xpasti or nk taw pashal perkara ni…
elok sbnrnye ty pd tuan badan. kn kn kn…

cian kt my rumies terchayunk plakz yg kne jwb pertanyaan mereka2 di luar sana.

mmg KAMI nmpk MESRA, mmg KAMI nampk shngat RAPAT, n mmg nmpk KAMI mcm in a relationship.

MESRA…ya mmg kami teman tp MESRA.
RAPAT… ya mmg kami amat2 RAPAT. dh name pn BEST FREN… tol x?
in a RELATIONSHIP? TIDAKkkk. ni yg kebanyakan org terSALAH anggp.

mungkin sbb during convocation tu…
mungkin juga sbb len2…
dan yang sebetulnya… HE‘s my BEST FREN.
[updated: i am SINGLE, but i’m NOT LOOKING]

buat masher ni… my focus wud be my STUDY.
dh xmahu memikirkan cite2 n menda ni lgk.

haaa… xcaye ty syafiq.
hari tu (syafiq ajak men ice sk8tin) pn i mentioned bout him as a best fren.
kn syafiq kn kn kn? hehe๐Ÿ˜›

pe2 pn… buat rakan2 yg knal Afiq
doakan kesihatan diri nya.
moga cepat sembuh n jln semula.
leh cpt2 contnue sem 2 blk.
insyaALLAH.

4 Responses to "Besties~"

hie there๐Ÿ™‚

u wanna know something im ur next door neighbour….
shocking rite ? i was finding for something n got to ur blog…
n u stated there that u r staying in c2-0-10,,,,
anyway jiran just wanna say hie ๐Ÿ˜€

hye.
kinda shockin. huhu.
cz i din knoe u.
hehe. may i knoe ur name ?
n wic hz do u live in if u r my jiran.

hie..
im vany,,,staying at c2-0-11 ๐Ÿ˜›
im studying at mmu also,,,

wahhhh really?
nice 2 meet u.
tho we yet to meet face 2 face.
thankx a lot for dropping by my blog.๐Ÿ˜‰
nway u cn call me Siti.
again, nice 2 meet u vany๐Ÿ™‚
to look at ur name, u r a chinese arent u?
or international student?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Indahnye~


Life is too short to wake up in the morning with regrets, So love the people who treat you right, Forget about the ones who don't, And believe that everything happens for a reason. If you get a chance, take it. If it changes your life, let it. Nobody said life would be easy, They just promised it would be worth living.

Ingatlah, hanya dengan mengingati ALLAH, hati menjadi tenteram.

"Ya ALLAH, jika aku jatuh cinta, cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya padaMu agar bertambah kekuatan ku untuk mencintaiMu"

Bertambah luas akal, bertambah luas lah hidup, bertambah datang lah bahagia. Bertambah sempit akal, bertambah sempit lah hidup, bertambah datang lah celaka. -Hamka -

Yang paling bahagia adalah orang yang mempunyai hati yang alim, mempunyai kesabaran dalam diri dan mempunyai sifat yang merasa cukup dengan rezeki yang ada. -Hukamak-

INFO: Tip untuk ibu bapa


Sebaik kandungan mencecah empat bulan, ibu digalakkan baca surah al-Fatihah, ayat Kursi dan surah al-Inshirah. Surah Fatihah adalah ibu al-Quran, ayat Kursi bertujuan menghalau gangguan syaitan manakala surat al-Inshirah untuk melapangkan hati dan fikiran.

Selepas bersalin, baca surah berkenaan ketika menyusukan anak dan dihembuskan di kepala. Ia boleh diteruskan sehingga anak cukup umur.

Waktu ketika anak antara sedar dan tidak. Rebut peluang bisikkan kata-kata nasihat, pujian dan pesanan. Ambil masa seminit, dua untuk membacakan doa sambil mengusap kepala mereka selain memberikan nasihat.

Doakan kejayaan anak, rakan anak mereka, anak rakan dan jiran.

Archives

Blog Stats

  • 76,832 hits
%d bloggers like this: