another.chapter.of.life

da tiredness

Posted on: April 20, 2008

fenat nye pashal xdpt nk cite pjg2.
jez pixs wif sum caps.
hehe.
2day bgn2 tdo… tbe2 mcm ade smgt nk kemas bilik.
tp rutin harian xlupe gakz.
if bgn je dr katil kompem akn p kt laptop.
so YM la yg jdk da 1st thin i did every mornink instead of lookin at da mirror.
utk ngk muke br bgn tdo๐Ÿ˜›
hihi.

arnd 12 smthn kutz.
br la start2 kunon mcm nk vacate kn trus bilik ni.
haha.
tp xpn๐Ÿ˜›
since tis rm is all mine so i cn do wt eva i want.
hw it will looks like. its all up 2 me๐Ÿ˜‰
yehaaa… if ade air-cond pn xkecah.
tp ostel mne leh ltk air-cond.
len la jdk warden ostel.
gugugu.

before

[BEFORE]
Tis is my rm before being cleaned up by me๐Ÿ˜‰
shanget ske PINK. so everythin pn in pink dlm bilik ni.
haaa… yg ni sesuai taw Syafiq.
hehe.

afta

[AFTER]
yg ni bler dh 2ko cadar… dh kemas everythin.
dh shapu habuk yg mcm lgk byk dr kt umah๐Ÿ˜›
haha.
then dh packin sket2.
ye laaa… nnti kn kne vacate kn bilik ni.
so wt cikitz2 dlu. bwk blk umah pe2 yg ptot dlu.
tp mcm mne laaa nk bwk blk meja n book shelf tu ek?
adusss… dh cabut2 dh skru.
even dh jdk kepingan papan pn berat kutz nk angkt.
hwaaa~

bler ngk ‘bed’mat tu… trigt my fav bedmat kt mlk dlu.
kt ixora. gmbo BARBIE in its all in pink. sdhnye bedmat tu dh roshak.
X-hzmates leh bashuh gne washin machine.
abesh dh kedut2 jdk nye… hwaaa… sdh2.
bedmat ni gmbo flowers je… yg bedmat dlu gmbo barbie MERMAID yg sexy.
shngt cumil n sexy.
hwaaa~ nk bedmat tuuu!!!
huhuhuhuhuhuhu……..

lawa x my room?
hehe.
ni la advantage tnggl sorunk2 dlm bilik๐Ÿ˜›
cn do nethin wif ur own rm.
hw u wanna it 2 be n looks like๐Ÿ˜‰

PINK is my fav color~
yehaaa~

those 2 pixs de only pixs yg menjdk.
my cam fon agak ‘demam’. so mcm ‘fening2’ ckit.
huhu.
n actually tat BEFORE pix ade meja kt shblh katil tu…
n da way it looks oso diff.
tp gmbo tu xjdk.
so gmbo yg dh kemas n only da last part nk 2ko cadar je yg jdk.
tats y gmbo before n afta tu mcm shamer je๐Ÿ˜›

sorryyyyyyyy~

2 Responses to "da tiredness"

Haha~ Akak akak! Yg Syafiq prasan lain dari kedua-dua gamba tu hanya lah cadar katil tu… Dan angle camera tu… Yang lain, mcm sameeee jerrr…๐Ÿ˜› Lalala~ :-” Huhuhu!!!๐Ÿ˜› Ampun ampun~ ;))

huhuhu.
shebenarnye len.
ade meja kt tpi katil tu.
n beg2 tu pn xde.
tu kire br ‘design’.
tyme tu ade amek gmbo tp xde dlm memory.
hp tu terbengong.
ade few lgk pixs tp shumer ilank๐Ÿ˜ฆ
gmbo 2 ni je yg jdk. huhuhu~
tp since dh lame xupd8 jez ltk je la gmbo2 yg ade je.
huhuhu.
sorry. tp mmg jdk len dh bilik tu๐Ÿ™‚

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Indahnye~


Life is too short to wake up in the morning with regrets, So love the people who treat you right, Forget about the ones who don't, And believe that everything happens for a reason. If you get a chance, take it. If it changes your life, let it. Nobody said life would be easy, They just promised it would be worth living.

Ingatlah, hanya dengan mengingati ALLAH, hati menjadi tenteram.

"Ya ALLAH, jika aku jatuh cinta, cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya padaMu agar bertambah kekuatan ku untuk mencintaiMu"

Bertambah luas akal, bertambah luas lah hidup, bertambah datang lah bahagia. Bertambah sempit akal, bertambah sempit lah hidup, bertambah datang lah celaka. -Hamka -

Yang paling bahagia adalah orang yang mempunyai hati yang alim, mempunyai kesabaran dalam diri dan mempunyai sifat yang merasa cukup dengan rezeki yang ada. -Hukamak-

INFO: Tip untuk ibu bapa


Sebaik kandungan mencecah empat bulan, ibu digalakkan baca surah al-Fatihah, ayat Kursi dan surah al-Inshirah. Surah Fatihah adalah ibu al-Quran, ayat Kursi bertujuan menghalau gangguan syaitan manakala surat al-Inshirah untuk melapangkan hati dan fikiran.

Selepas bersalin, baca surah berkenaan ketika menyusukan anak dan dihembuskan di kepala. Ia boleh diteruskan sehingga anak cukup umur.

Waktu ketika anak antara sedar dan tidak. Rebut peluang bisikkan kata-kata nasihat, pujian dan pesanan. Ambil masa seminit, dua untuk membacakan doa sambil mengusap kepala mereka selain memberikan nasihat.

Doakan kejayaan anak, rakan anak mereka, anak rakan dan jiran.

Archives

Blog Stats

  • 76,783 hits
%d bloggers like this: