another.chapter.of.life

abg polis

Posted on: February 21, 2008

ini cerita pn mcm cerita kt bwh tu tp len ckit kutz😛

ni cerita mlm tdk nye.
tp shbb letih so xlarat nk upd8.

ceritanya…

ade road block kt cj.
masher tu blk dr SK.
cz g kfc bli dinner. terign plakz nk mkn kfc. hehehe😛
ade la dlm 3-4 kete tyme tu.

ade 1 kete kt dpn, chinese yg bwk…
kete wira sedan tu nmpk mcm sardin. ade 3-4 org dok kt blkg.
then, abg polis tu (pnggey abg shbb mude lgk n encem leh tahan) hahaha😛
then, abg polis tu… mntk ic, mntk lesen n ntah pe lgk la yg abg polis tu check.
kete kite yg kt blkg ni pn dh nmpk mcm2 kne check, so prepare la pe2 yg ptot.
tp wt dunno je dlu.

dlm hati dok ty…
nk bukak tingkap ke x? last2 press auto down.
abg polis tu shenyum je… lame plakz tu…
then ckp… oke, cik adeq leh jalan.
hahaha😛

nk jdk kn cerita…
kite pn pecut kete wira sedan cm sardin tdk tu…
nk tunjuk kunon kite xyh kuo pe2 docs pn.
hahaha😛

jln jelesh taw wira sedan.
next tyme bg pmpuan drive, pkai mini skirt.
kompem xcheck pe2 dh.
muahahaha😛

Tags: ,

3 Responses to "abg polis"

hahahaha!! akak pakai mini skirt time tu??? patutla lameee je polis tu senyummmm and baru cakap jalan…. Hahahahaha!!! *sakit perut gelakkkk!!!*😛😛

siot je…ngorat abg polis…kang polis buat2 saman pastu mintak no phone baru tau…

Syuf-Fyq: shib baik x pkai mini skirt taw. tu pn abg polis dh bg jln taw. agaknye klo pkai mini skirt tol2… lame abg polis tu ‘tenung’ br bgk jln without turunkn tngkp pn kutz. hahaha😛

dendang: alaaa klo abg polis mntk num fon… bg je. bg yg tpu2. dial2 xdpt. muahahahahaha😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Indahnye~


Life is too short to wake up in the morning with regrets, So love the people who treat you right, Forget about the ones who don't, And believe that everything happens for a reason. If you get a chance, take it. If it changes your life, let it. Nobody said life would be easy, They just promised it would be worth living.

Ingatlah, hanya dengan mengingati ALLAH, hati menjadi tenteram.

"Ya ALLAH, jika aku jatuh cinta, cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya padaMu agar bertambah kekuatan ku untuk mencintaiMu"

Bertambah luas akal, bertambah luas lah hidup, bertambah datang lah bahagia. Bertambah sempit akal, bertambah sempit lah hidup, bertambah datang lah celaka. -Hamka -

Yang paling bahagia adalah orang yang mempunyai hati yang alim, mempunyai kesabaran dalam diri dan mempunyai sifat yang merasa cukup dengan rezeki yang ada. -Hukamak-

INFO: Tip untuk ibu bapa


Sebaik kandungan mencecah empat bulan, ibu digalakkan baca surah al-Fatihah, ayat Kursi dan surah al-Inshirah. Surah Fatihah adalah ibu al-Quran, ayat Kursi bertujuan menghalau gangguan syaitan manakala surat al-Inshirah untuk melapangkan hati dan fikiran.

Selepas bersalin, baca surah berkenaan ketika menyusukan anak dan dihembuskan di kepala. Ia boleh diteruskan sehingga anak cukup umur.

Waktu ketika anak antara sedar dan tidak. Rebut peluang bisikkan kata-kata nasihat, pujian dan pesanan. Ambil masa seminit, dua untuk membacakan doa sambil mengusap kepala mereka selain memberikan nasihat.

Doakan kejayaan anak, rakan anak mereka, anak rakan dan jiran.

Archives

Blog Stats

  • 76,816 hits
%d bloggers like this: