another.chapter.of.life

A,B dan C

Posted on: September 24, 2007

hanya untuk tayangan/bacaan 18 tahun dan ke atas. bacaan ini dilabelkan sebgai 18SG. hahaha~ dan anda dinasihatkan utk membacenye dgn tune mute. serta keadaan di sekeliling anda mestilah bersifat ‘vacuum’. nyah bunyi. kerana anda perlu memahami line by line. warnink telah diberikan, if anda masih berdegil, ur brain cant capture wut’s da writer is trying to say. ngeheee😀 [kalo kt gsc 18SG = For 18+ with non-excessive violent/ horrifying scenes]

tataw la kalo entry kali nie mcm marah ke x kt sum1 nie. tp so far mmg rasher marah gakz la kutz. nk ty la kn kt you all shumer yg bace blog nie… marah ke x rashernye if ade org ckp you all cant visit ur own closest fren yg dtg dr jauh 2run kL?

cth situation la kan…

si A duduk kelantan, dtg kL ada seminar ***. so si B pn g lawat si A kt penginapan yg *** tmptkn derang ni. ade plakz si C ckp x puas hati bitaw kt si A ade ke ptot si B lawat A pdhal kawan rapat aka kawan belajar, kawan sekelas, kawan se’rumah'(kadang2), kawan se’assignment’, dn mcm2 kawan lgk… yg kunonye si C lgk rapat ngan si A.

buley plakz xleh si B nk lawat A? ade plakz ckp x puas hati… ade plakz ckp shape si B tue nk lawat si A? si B tue shaper klo nk banding kan si C?

eeee…. geram shungguh. ade gakz org yang berfikiran kolot cm ni. agak2 klo terasher mkn cili, pedas la jwbnye kutz. paham2 aje la ek.

hanya shebbb si B lawat si A, si C bkn men xpuas hati ngan si B. ape yng si B tu buat hanya nk melawat ‘kawn rapat’ si B dan jugak A yang mmg rapat ngan si B. klo si C tol2 rasher xpuas hati, x payah ckp belakang2 trus jumpe si B ckp dpn2 ckp x puas hati. nie buley plakz ckp ikatan persahabatan dh nk putus la ape laaa… ciap libat kn mcm2 org yg xptot. ape nie??? nape x berfikiran rasional langsung? tol2 kolot n u r a very narrow-minded person… correct me if im wrong…

ape men ckp blakng2 weiii!!! ckp dpn2 laaa… kecut ke? laki pn kecut ngan pompuan??? jwb jgn x jwbbbb!!! kunon x marah kt si B la ape la… shiap letk testimo lgk… ape ke hal nyeeee??? klo nk lawat si A g la lawat… ade time2 nye nk lawat. si B ty shendirik kt si A wt time leh lawat, tu pn kejap je. pandei2 la klo nk lawat. time tu pn si B bkn leh bwk kete pn. tuuuu haaa mntk 2lun adeq si B yg bwkkn. alih2 ckp cengginie??? ape kejadahnye si C nie? bkn mntk 2lun si C pn if si B nk dtg. xmntak pn utk di drive kn ke tmpt penginapan si A. n for ur information, si C hoiii… si B yg dtg lawat si A tu dtg atas kerelaan shendirik. si A langsung tak mengharapkan utk dilawat oleh si B tp shbbb si B hepy n windu nk jmpe si A yg dok KELANTAN, so pandei2 la crk akal nk g jmpe si A. itu pn wt surprise. tp surprise yg xjdk…

shape la agaknye yg xpanas hati la kutz klo jdk si B tu kn? cian kt si B, yg si C tuduh bkn2, ckp bkn2… ckp blkang plakz tu. lenkali klo agak2 rasher xpuas hati lgk xyh ckp blkang2 direct je. blog di balas kt blog gakz la kn. cume xckp blkg2 je cz bler jmpe si A ari tu, br2 nie, si A jez mntk si B byk2 shabar je. klo x… mmg rasher nk bwk ‘parang’ g tetak si C tu. shib baik la bulan yg mulia… klo x, dh lame dh kene ‘tetak’ si C tue. mashuk jail pn mashuk laaa… dh xkecah.

cam nie la zaman shkrg nie… bler kite wt baik ngan org, org balas ngan sh** plakz. klo kite nie wt jahat mmg ptot la dibalas ngan jahat. nie x… jez nk melawat kawan rapat shendirik pn shalah ke?

sabar separuh drpd iman. tp shkrg nie shabar nye shabar tp tibe2 mende nie dh jdk ‘bom’ blk, mmg ber’atom’ la blk. kite dok eloq2 dh xpk pashal mende2 yg xptot si C ckp nie… alih2 dibawa mashuk dlm topik, mmg la xleh dok diam. patung je leh dok diam2 klo kite wt jahat pn kt patung tu. lgsg patung tu kaku kt shitue mcm kene paku. lalala~

name-nama hanya rekaan semata-mata utk mengelakkan ‘kecacatan’ di blog ni. tp klo rasher2 mcm dh taw shape2 tu… shhh… hahaha~ tp cite yang dicatat di atas bkn rekaan, malah kene mengena ngan yang masih hidup. watak-watak perlu dirahsiakan, dan juga location watak-watak yang terlibat🙂

sekian, terima kasih buat si C. lenkali wt lgk ek. try la klo berani. pas nie trus letak nama plakz. lgk bgs lgk org taw shape org nye.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Indahnye~


Life is too short to wake up in the morning with regrets, So love the people who treat you right, Forget about the ones who don't, And believe that everything happens for a reason. If you get a chance, take it. If it changes your life, let it. Nobody said life would be easy, They just promised it would be worth living.

Ingatlah, hanya dengan mengingati ALLAH, hati menjadi tenteram.

"Ya ALLAH, jika aku jatuh cinta, cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya padaMu agar bertambah kekuatan ku untuk mencintaiMu"

Bertambah luas akal, bertambah luas lah hidup, bertambah datang lah bahagia. Bertambah sempit akal, bertambah sempit lah hidup, bertambah datang lah celaka. -Hamka -

Yang paling bahagia adalah orang yang mempunyai hati yang alim, mempunyai kesabaran dalam diri dan mempunyai sifat yang merasa cukup dengan rezeki yang ada. -Hukamak-

INFO: Tip untuk ibu bapa


Sebaik kandungan mencecah empat bulan, ibu digalakkan baca surah al-Fatihah, ayat Kursi dan surah al-Inshirah. Surah Fatihah adalah ibu al-Quran, ayat Kursi bertujuan menghalau gangguan syaitan manakala surat al-Inshirah untuk melapangkan hati dan fikiran.

Selepas bersalin, baca surah berkenaan ketika menyusukan anak dan dihembuskan di kepala. Ia boleh diteruskan sehingga anak cukup umur.

Waktu ketika anak antara sedar dan tidak. Rebut peluang bisikkan kata-kata nasihat, pujian dan pesanan. Ambil masa seminit, dua untuk membacakan doa sambil mengusap kepala mereka selain memberikan nasihat.

Doakan kejayaan anak, rakan anak mereka, anak rakan dan jiran.

Archives

Blog Stats

  • 76,832 hits
%d bloggers like this: