another.chapter.of.life

Decision…

Posted on: September 3, 2007

yeay… alhamdulillah… dh selamat dpt lesen P. so jwbnye, dh selamat jugak la nk drive kete pas nie. hehehe😛 klo before tis dok tunggu bler la leh drive gen2 tu… last2 dpt jugak akhirnya. alhamdulillah. thank u ALLAH🙂

tp bler dh dpt drive nie kene la jadik pemandu yg berhemah😛 insyaALLAH kene berhemah. papa dh warning, klo xcident je, papa tarik xbg pkai kete lgk. huhuhu. insyaALLAH, kene hati2. n kene jage kete leklok.

tp mcm xcaye pn ade gakz, cpt juga masher berlalu. dh dpt P, n pas nie kene struggle utk finalz plakz. struggle2 hingga ke penghujungnya. dh xde lgk nk pk2 pashal prog or mende len2. nw, time for my study, no more program lgk. ive been enuf joining program. klo org kate u shud grab those awards in mmu awards… for me, ive been awarded by muhself n oso those who knows me tat ive been active all this while. dh dpt award dh…🙂

even tho decision utk stop from active lgk nie wz a very hard decision bt ive to. for da gd of me in future. since last prog wz a convofest, mule2 nk adapt idop jdk invisible ni payah gakz la. tp cane pn kene terima gakz. xperlu nk iri hati pd org len yg join prog, malah kene bg support. [cume still hurt lgk cz janji tinggal janji je.] hmmm😦

xmo dh la pk pashal mende2 yg wt kn caket ati nie. jdk tensen je. kawan je la… bio frenship ni kekal tp for me, i will no longer b da type dat baik hati shangat. betul my bro ckp, u hv to be cruel jez to b kind. sumtimes bler pk blk, ape gune wt baik ngan org tp org wt jahat kt kite. hmmm… tp pe2 pn biar ALLAH tentukan shumernye, ashalkan kite xkaco org… xwt org shakit ati ke ape… klo agak2 ade org paham ngan ayat nie, paham2 la ek. cz ive been hurt by ur words… too much laaa… tats y shkrg nie, i think we shud not be very close like we used to be… enuf is enuf… cz ive been cryin becoz of u all this while since i wz ere, till now… jez nk jage tis fwenship mcm biasher je.

akak tu kate akn dpt lesen on 3rd. tp blk umah ptg tu ngan papa, xdpt pn lgk lesen then msg hp dye kate dpt ari selasa, insyaALLAH. so if dpt selasa, rabu br dpt drive kete. xpe2, shabar separuh drpd iman🙂

tis week amat2 la hectic rashernye. mcm2 kene wt. ngan esemen yg manyak je lgk rashernye. n due date jez arnd da corner. klo nk study awai2, kene la ciap kn awai2. so, leh anto awai then stadi n struggle awal2. dh promise ngan kak nita n my bro, i hv to get 1st class gpa, hw hard it will be. insyaALLAH. mendoakan kejayaan org lain juga, dan diri sendiri.

for those whose stil hv exam tis week or the week after this week, all da besh😉

all da besh n gambatte to me oso cz ive exam tis thursday. hohoho~ paper prob n statistics plakz tu. wuwuwu😦

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Indahnye~


Life is too short to wake up in the morning with regrets, So love the people who treat you right, Forget about the ones who don't, And believe that everything happens for a reason. If you get a chance, take it. If it changes your life, let it. Nobody said life would be easy, They just promised it would be worth living.

Ingatlah, hanya dengan mengingati ALLAH, hati menjadi tenteram.

"Ya ALLAH, jika aku jatuh cinta, cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya padaMu agar bertambah kekuatan ku untuk mencintaiMu"

Bertambah luas akal, bertambah luas lah hidup, bertambah datang lah bahagia. Bertambah sempit akal, bertambah sempit lah hidup, bertambah datang lah celaka. -Hamka -

Yang paling bahagia adalah orang yang mempunyai hati yang alim, mempunyai kesabaran dalam diri dan mempunyai sifat yang merasa cukup dengan rezeki yang ada. -Hukamak-

INFO: Tip untuk ibu bapa


Sebaik kandungan mencecah empat bulan, ibu digalakkan baca surah al-Fatihah, ayat Kursi dan surah al-Inshirah. Surah Fatihah adalah ibu al-Quran, ayat Kursi bertujuan menghalau gangguan syaitan manakala surat al-Inshirah untuk melapangkan hati dan fikiran.

Selepas bersalin, baca surah berkenaan ketika menyusukan anak dan dihembuskan di kepala. Ia boleh diteruskan sehingga anak cukup umur.

Waktu ketika anak antara sedar dan tidak. Rebut peluang bisikkan kata-kata nasihat, pujian dan pesanan. Ambil masa seminit, dua untuk membacakan doa sambil mengusap kepala mereka selain memberikan nasihat.

Doakan kejayaan anak, rakan anak mereka, anak rakan dan jiran.

Archives

Blog Stats

  • 76,816 hits
%d bloggers like this: