another.chapter.of.life

Kaca Mataku…

Posted on: August 24, 2007

my-50-indepence-medium.jpg

2nd update 4 today. ahakz… hehehe😛

mcm besh plakz tagged2 org nie. ciap gado2 chumil lgk tu kt blog syafiq. hehehe. ade plakz syafiq nk tag kite blk. mane leh. tuan buat quest je yg buley tag org len, mane leh org len tag tuan buat quest tu. hahaha. lgk pn cilok je quest tu. kekeke😛 mcm besh la plakz😛 pas nie leh taq lgk, xpecially syafiq n alia ek… lalala~

hari ini shangat indah. shangat besh gakz kutz. hehehe. mane xnya, ari nie spect frame-less akan ciap. akn g amek mlm kang. yehuuu~

alkisahnya… time g cuci muka ari tu, shelalu nya mmg akn ltk spect tu kt atas kepala while nk cuci muka. tp mmg shelalu gakz jatuh kebelakangan nie bler ltk je kt kepala spect tu. aiyooo… bt unfortunately, tanggal 22 ogos, ari rabu bersamaan dengan 9 sya’aban, akhirnya, pecah gakz spect tue setelah beberapa kali jatuh. kali nie sebalah kiri plakz. ari tu pecah blah kanan. bler ngk pecah tu, sdh bukan men. huhuhu😦 pas ni kene jage tol2. klo nk g cuci muka, kene tanggalkn spect ltk kt dlm bilik.

n lgk 1, sejak akhir2 nie gakz ntah nape klo nk kuo bilik je tkot2 n risho2 brg2 dlm bilik kene curik. mebe since bace theft prevention kt bulletin board tu kutz. mane je nk p kene kunci bilik even g pantry or toilet utk sekjp seketika. wuwuwu~ blm pernh terjdk lgk org mashuk bilik tp hopefully xkan jdk. so klo nk kuo mmg kene kunci bilik dh la tu im living alone in that ostel room. huhuhu.

ari kamis blk umah ngan papa (every weekend stp kamis or jumaat meshti akn blk umah. mentang2 dkt je umah), mlm tu gakz g kedai spect kt ngan giant taman permata. dpt gakz harga murah, 60rm utk multi-coated high ape ntah nama dye. xbrape arif pashal spect nie. time org tu ckp pn dgr xdgr. hihihi😛

tp lgk 1 hal plg memeranjatkan, bler shampei je umah dpt taw yg mygen2 signal blah kiri xidop. mybro yg perashan. aiseyhhh, mmg kompem dh kene marah pn ngan papa. br je pkai kete tu, dh terbakar signal kiri. hmmm. sdh nyeee…😦 so xleh pkai kete tu shelagi signal kiri tu lm dibtoikan lgk n kene dpt kn dlu lesen P. ala2 kene grounded dr pkai kete la makshudnye tu. huhuhu.😦

bler ckp pashal lesen nie, tibe2 jdk tkot n risho amat2. risho x lepas je.😦 ari ahad nie ade pretest kt imkeda cheras. moga dipermudahkan segala urusan olehNYA. amin~ klo xlps, kene byr 150rm kt jpj. cian plakz kt papa nnti. papa dh bg warning. hmmm… rishonye~

tp gumbira cz nk g amek spect kjp lgk. jwbnye kene la p nek cab ujan2 nie. shah plakz tdk, g practice dance for merdeka nie kt IB (istana budaya). kete plakz dh xleh bwk. so, kene la gne another options, public transportation la jwbnye. wuwuwu~

since dh nk dkt ngan 31 ogos, 50 tahun merdeka, malaysiaku gemilang, ive been tryin to put da logo inside my blog nie tp tataw la nape xjdk. xkuo plakz logo tu bler dh ltk link kt widgets part text1. ptotnye leh mashuk html coding. tp… x kuo. haiyooo~ kene la try lgk. tp dh ltk dh kt atas tu. menandakan i luv being malaysian, n i lurve my country sooo much. thank you ALLAH😉

p/s: mcm x lawa je header image kt atas tu. ari tu nye mcm lgk lawa… apakah komen anda? shud i change it? or u guys have another suggestion for me? bt currently im thinking of to do my own header image using illustrator or photoshop.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Indahnye~


Life is too short to wake up in the morning with regrets, So love the people who treat you right, Forget about the ones who don't, And believe that everything happens for a reason. If you get a chance, take it. If it changes your life, let it. Nobody said life would be easy, They just promised it would be worth living.

Ingatlah, hanya dengan mengingati ALLAH, hati menjadi tenteram.

"Ya ALLAH, jika aku jatuh cinta, cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya padaMu agar bertambah kekuatan ku untuk mencintaiMu"

Bertambah luas akal, bertambah luas lah hidup, bertambah datang lah bahagia. Bertambah sempit akal, bertambah sempit lah hidup, bertambah datang lah celaka. -Hamka -

Yang paling bahagia adalah orang yang mempunyai hati yang alim, mempunyai kesabaran dalam diri dan mempunyai sifat yang merasa cukup dengan rezeki yang ada. -Hukamak-

INFO: Tip untuk ibu bapa


Sebaik kandungan mencecah empat bulan, ibu digalakkan baca surah al-Fatihah, ayat Kursi dan surah al-Inshirah. Surah Fatihah adalah ibu al-Quran, ayat Kursi bertujuan menghalau gangguan syaitan manakala surat al-Inshirah untuk melapangkan hati dan fikiran.

Selepas bersalin, baca surah berkenaan ketika menyusukan anak dan dihembuskan di kepala. Ia boleh diteruskan sehingga anak cukup umur.

Waktu ketika anak antara sedar dan tidak. Rebut peluang bisikkan kata-kata nasihat, pujian dan pesanan. Ambil masa seminit, dua untuk membacakan doa sambil mengusap kepala mereka selain memberikan nasihat.

Doakan kejayaan anak, rakan anak mereka, anak rakan dan jiran.

Archives

Blog Stats

  • 76,783 hits
%d bloggers like this: