another.chapter.of.life

Wallet Terbang

Posted on: August 21, 2007

mcm2 rashernye nk cite kt shinie. tp tataw la terlarat nk 2lih n terigt ape yg nk type. mule2 nk cite shal minggu nie or shenang ckp bulan nie bln org kene curik brg or ilank brg. aiseyyhhh… including me (as i mentioned in previous entry). bt i think dis one quite funny yet ‘unlucky’ for my fren’s fren. ahakzzz…

he was driving his car that one nite, n x shedar yg dye ltk wallet kt tmpt cermin pemandu tu kt atas kepala tu yg shelalu org ltk tiket kt c2. ape ntah name mende tu. huhuhu😛

then, another car that wz my fren’s fren drove did realize that his fren’s wallet wz flew away from his car, and thot that he wz throwing away his wallet out from the car so he jez drove his car followed his fren’s car in front. and when they stopped at a restaurant to have dinner, he realized that his wallet wznt wif him n searched all da place then tis one of his fren told him that he saw his wallet flew away while he was driving jez nw. aite afta tat, he received a phone call from sumone telling that his wallet wz wif him then he straight away drove his car to the place where he’ll meet sum1 who found the wallet. lucky enuf~ bt unfortunately all da money wznt there. ciannye syed… xde rezeki tu. tp syed ckp mmg xhalalkan shape yg amek duit dye tu. mmg haram pn. x yh ckp cm tu pn mmg dh haram pkai duit curik. huhuhu~

itu la cite nye. ‘wallet terbang’ . klako pn ade gakz tp cian pn ade gakz kt membe tu. wuwuwu~ moral of da story, klo nk ltk wallet mmg kene ltk tmpt yg eloq2 yg xleh terbang n terlupe nk amek blk. btol2 jdk pengajaran gakz la.

my dearie bro plakz br ilank hp dye. leh bace kt blog nie – blog nasrul ikhwan😉 (ciap promote lgk nie)😛 hehehe. lgk la xde rezeki. huhuhu. xpe2, shumer nie dugaan drNYA, nk menguji tahap keimanan dan kesabaran kite terhadapNYA. moga kite sentiasa beringat padaNYA tidak kira semasa senang mahupun ketika susah. kepadaNYA jua kita akan kembali dan kepadaNYA jua kite berselindung.

ill continue in next post… dh ngantokz dh. its bed time~ daaa… nitez~

2 Responses to "Wallet Terbang"

thanks promote my blog… hehehe…
byk yg rul blaja dari kehilangan phone…
1-berhati-hati didalam masjid, kerana org yg jahat ni ada dimana-mana jerk
2-dapat merasai zaman dulu2 without phone
3-susahnya takder phone, so bersyukur dgn apa yg ada.
4-takyah susah2 nak topup.
5-payahnyer nak bgun pagi sbb phone tak berkokok pagi2.
6-RINDU-sbb tu la ada CALL org tu malam2 buta. kesian ORANG tu kene kacau tengah tido. saper erk org tue? haha

wahahaha… cian tol ORG tu kene kaco ngan ade dak sorunk tu. lalilu~ hahaha… shib baik angkt fon n dgr tepon munyik. klo x, mmg xdpt la nk lepaskn windu. hihihi😛

aikz, tp 1st time plakz dgr phone leh berkokok ek. kui kui kui. kene ajo nie cane phone pn leh berkokok… tunggguuuu 21 sept😉 insyaALLAH🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Indahnye~


Life is too short to wake up in the morning with regrets, So love the people who treat you right, Forget about the ones who don't, And believe that everything happens for a reason. If you get a chance, take it. If it changes your life, let it. Nobody said life would be easy, They just promised it would be worth living.

Ingatlah, hanya dengan mengingati ALLAH, hati menjadi tenteram.

"Ya ALLAH, jika aku jatuh cinta, cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya padaMu agar bertambah kekuatan ku untuk mencintaiMu"

Bertambah luas akal, bertambah luas lah hidup, bertambah datang lah bahagia. Bertambah sempit akal, bertambah sempit lah hidup, bertambah datang lah celaka. -Hamka -

Yang paling bahagia adalah orang yang mempunyai hati yang alim, mempunyai kesabaran dalam diri dan mempunyai sifat yang merasa cukup dengan rezeki yang ada. -Hukamak-

INFO: Tip untuk ibu bapa


Sebaik kandungan mencecah empat bulan, ibu digalakkan baca surah al-Fatihah, ayat Kursi dan surah al-Inshirah. Surah Fatihah adalah ibu al-Quran, ayat Kursi bertujuan menghalau gangguan syaitan manakala surat al-Inshirah untuk melapangkan hati dan fikiran.

Selepas bersalin, baca surah berkenaan ketika menyusukan anak dan dihembuskan di kepala. Ia boleh diteruskan sehingga anak cukup umur.

Waktu ketika anak antara sedar dan tidak. Rebut peluang bisikkan kata-kata nasihat, pujian dan pesanan. Ambil masa seminit, dua untuk membacakan doa sambil mengusap kepala mereka selain memberikan nasihat.

Doakan kejayaan anak, rakan anak mereka, anak rakan dan jiran.

Archives

Blog Stats

  • 76,816 hits
%d bloggers like this: