another.chapter.of.life

2 hours

Posted on: August 8, 2007

tepat kol 4pm kene ready utk akak amek g blaja kete. last2 dpt msg, akak dtg kol 420pm. shampei je kt imkeda, akak ty dlu pernh bwk manual ke x? ahakz, of coz la jwb x pernh. kang jwb pernh kang meshti akak tu shwh bwk shendirik, n wt tataw je. xleh2… ibu peshan jwb je x pernh. hihihi😛 auto je pernh bwk. tu pn bwk kejp. itu pn dh brape thn dlu… dh lame dh. so basically mmg la lupe cane nk bwk kete😛

then utk 1st round tu kt trek imkeda akak 2njuk dlu care2 nk bwk, jez gne gear 1 je. nk amek selekoh, n nk berhenti. aiyooo, for me, mmg agak kelam kabut wooo. cz mmg xreti gne manual nie. payah tol nk control clutch expecially. wuwuwu~ n amat kelam kabut time nk stop la… kene tekan break n clutch. ahakzzz…

then dlm 3rd round kutz… akak stop kn kete. n shwh bwk. time nie hati dh berdebar debar amat2. ciap ty 2x kutz. shaye kene bwk ke? huhuhu. akak tu jwb ngan shelambe… ‘ha’a’. tu je akak jwb. huhuhu. then btol kn cermin, seat n so on. igt kn nk skema trus kene pkai seat belt. tp x yh kutz. mmg x pkai pn shepanjg TRY bwk kete kt trek tu. huhuhu.

ade gakz beberapa kali x betol bwk… xpecially selekoh n nk gne stereng time dh straight line. tibe2 dlm otak terpk… cane laaa nk bwk kt jln raya ngan berlambak lambak lgk kete, lori, bus… perghhh… bler terigt time tu jantung pn mcm nk terkuo rasher risho amat2. huhuhu… tp alwiz set in my mind… bwk kete nie kene confident. klo x confident mmg la… lgk pn nie br je lgk… bler dh lame2 nnti, insyaALLAH shud be no prob. moga dipermudahkan segalanya. amin~

2 jam berlatih jez kt trek, pinggang pn dh dok mule caket n kaki pn shamer. rasher mcm kaki ni pjg shangat n kashut tu besho je rasher. kekadang nk tekan pedal mnyk n brek tertuko plakz. huhuhu~

then bler nk akhir2 tu plakz, akak ajo bukit. perghhhh bukit nie la plg mencabar tol. huhuhu. mane x nya… kene tekan itu ini la… tarik handbreak lgk. huhuhu. n manyak kali gakz kene tego pashal handbreak ni. klo nk tarik ke atas x yh tekan punat tu, tp kite alwiz nk tertekan. punya la payah nk tarik n turun kn hand break nie. huhuhu. rupe2 nya bkn shenang nk bwk kete nie. tp bwk auto gakz yg shenang😛 nape la kt mesia nie jpj x shedia kn kete manual or auto? time blaja kete leh choose nk bwk auto or manual. shelalu nye pmpuan la yg bwk auto. lgk pn nnti bwk auto pn bkn bwk manual. huhuhu.

pashal bukit nie test 4x kutz xpn 3x kutz. lupe plakz brape round. rasher nye 4x. tp dlm 4x tu, only shekalik je kete berundur ke blkg. br nk ltk target jgn langshung berundur, tp last2 berundur gakz ke belakang. eee… meshti malu tol. huhuhu. tp alhamdulillah yg len oke je. tp mmg payah kutz. nk kene stop before line kuning, side mirror kene selari ngan tiang 1st tu. adoiii~

pengajaran nya di shinie, kene la berlatih manual byk2 kt umah before dtg wt lesen. if dh taw cenang cikitz. hihihi😛 leh kene puji. nie syik kene tegor😛 kui kui kui. tp pe2 pn nie xperience gakz. hehehe. xperience yg dh lame x try. hahaha😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Indahnye~


Life is too short to wake up in the morning with regrets, So love the people who treat you right, Forget about the ones who don't, And believe that everything happens for a reason. If you get a chance, take it. If it changes your life, let it. Nobody said life would be easy, They just promised it would be worth living.

Ingatlah, hanya dengan mengingati ALLAH, hati menjadi tenteram.

"Ya ALLAH, jika aku jatuh cinta, cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya padaMu agar bertambah kekuatan ku untuk mencintaiMu"

Bertambah luas akal, bertambah luas lah hidup, bertambah datang lah bahagia. Bertambah sempit akal, bertambah sempit lah hidup, bertambah datang lah celaka. -Hamka -

Yang paling bahagia adalah orang yang mempunyai hati yang alim, mempunyai kesabaran dalam diri dan mempunyai sifat yang merasa cukup dengan rezeki yang ada. -Hukamak-

INFO: Tip untuk ibu bapa


Sebaik kandungan mencecah empat bulan, ibu digalakkan baca surah al-Fatihah, ayat Kursi dan surah al-Inshirah. Surah Fatihah adalah ibu al-Quran, ayat Kursi bertujuan menghalau gangguan syaitan manakala surat al-Inshirah untuk melapangkan hati dan fikiran.

Selepas bersalin, baca surah berkenaan ketika menyusukan anak dan dihembuskan di kepala. Ia boleh diteruskan sehingga anak cukup umur.

Waktu ketika anak antara sedar dan tidak. Rebut peluang bisikkan kata-kata nasihat, pujian dan pesanan. Ambil masa seminit, dua untuk membacakan doa sambil mengusap kepala mereka selain memberikan nasihat.

Doakan kejayaan anak, rakan anak mereka, anak rakan dan jiran.

Archives

Blog Stats

  • 76,816 hits
%d bloggers like this: