another.chapter.of.life

Sure Heboh

Posted on: August 5, 2007

Pg nie terbgn lmbt [AGAIN!]. Mlm tdk pn blk dlm 12lebey tgh malam. suppose kene gerak p HSBC pas subuh cz nk amek bus kol 7lebey. tp x shempat la nampknya. bgn pn kol 7lbey. bgn2 je trus g mandik n cpt2 packing. klo dh kelam kabut mcm nie kompem ade tggl barang nye. tp tawakkal je hopefully xde brg yg tggl. tp yg plg penting kene bwk notes blk umah. nk stadi n meshti kene stadi, even prog dlm time cuti nie.

dh ciap2, trus tepon papa. so nmpknya kene amek bus kol 8.15am. so col lina mntk 2lun anto kn kt hsbc (x jauh shangat dr MMU). tp, lm bgn lgk, angkt fon tgh tdoq lgk. xpe la. igt kn nk jln kaki je dr mmu nie, tp alhamdulillah, ALLAH permudahkan perjalananku pd hari ini, bus rapid 489 ade kt dpn cyberia, so dlm 2-3mins lgk shmpei kt bus stop mmu ni. alhamdulillah. im very grateful. doa manyak2 hope bus 702 g melawati lm bertolak lgk.

unfortunately mmg dh berlepas dh. wuwuwu~ tepon papa, shwh ckp kt driver bus utk next bus kol 9.15am ill be taking dat bus. shmpei hsbc dlm kol 820am. terlmbt 5mins je. aiyoo… so pe lgk, cm biasher kene marah ngan papa nya cz lmbt. papa alwiz marah bler lmbt, nt on time. tp there’s a reason behind it. tp papa bkn kire pn. patuh ngan ckp papa, mmg lmbt pn tdk. i admit it. kene la tunggu lgk 55mins for next bus. so, dlm otak igt myBBy je, so dok sms je utk ilank kn rasher buhshan 55mins tu. n shambil dgr radio HITZ.fm. besh gakz la lgu pg2 nie. layannnn~

xla lame shangat rupe nye 55mins berlalu. bus pn dh shampei. cume x tahan dok bus stop tu cz org dok smoking x henti2. pg2 lgk dh smokin. klo sebtg mebe xpe kutz, tp x leh gakz even sebtg pn! nie 5-6 batang. eee geramnye… shib baik dok jauh cikitz even x jauh mane pn, n asap rokok x tiup towards me. haihz… ape la derang nie… bfast wif cigarettes! aiyooo~

then nek, shampei melawati dlm kol 10.10am, papa x shampei lgk kt bus stop tu. then col papa n umah. shampei je umah nk trus tdoq tp xjdk tdoq, baring2 je. n still sms ngan myBby. my sis kate nk g sure heboh wif her fren. igt kn nk join gakz, last2 sis ckp dye g wif her bf nek skuter. hmmm… igtkn xjdk nk g. last2, myBby nk g gakz. n yeayyyy~ epynya dpt jmpe! dh lame shngaat x jmpe. mish him so much. wuwuwu. dgn shepantas kilat dok ciap2. rashernye nie 1st time ciap mcm superman. hihihi😛

jmpe kt bts (bandar tasik selatan). time jmpe tu mcm malu2 gakz. cz dh lame shangat xjmpe. hehehe. tp wt cm biasher je. xkn nk tunjuk muke malu2 plakz. huhuhu😛 punya la ramei org turun kt bt jalil stesen ni. trus koshong lrt tu. dat time dlm kol 12lbey. cuaca amat2 la panas. terlupe plakz nk bwk sunglasses, ade kt cj. adoiii~

jln2 br 30mins je spent time n dh pn ngk shumer booth. hehehe. tp x la shinggah lame2 jez drop by je, cz kt shitue penuh shngat2 mcm lautan manusia. hohoho. then dok kjp kt tangga, berbual bual n decide nk lunch kt mane. punya la lame kiterang nk decide, last2 br terigt ade carefour kt bt jalil kt shitue. n mkn shakey’s pizza. nyum2. tp ngk menu pnya la lame gakz. hehehe. nk decide itu ini mmg lame tol. hehehe. bt everythin wz fine. alhamdulillah. besh gakz la kutz kuo wif him even kjp je. huhuhu. cnt wait for next week plakz😉 thank you so much for spending ur time wif me… beshhh~😉

jom ngk rush hour 3; opening 9th aug… jommm… hehehe😛

Ya ALLAH, jika aku jatuh cinta, cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya pada-Mu agar bertambah kekuatan ku untuk mencintai-Mu

2 Responses to "Sure Heboh"

hoho… nk tgk rush hour 3 gak… asyik tgk kat laptop jerk yg download punyer… dah r laptop dah masuk bangkel…

jum2…
meyhhh 2run kL😉 leh ngk shamer2. hehehe.
aikz laptop pn mashuk bengkel? ari2 dpt pc dell, amek la 1 bwk blk umah😛
kui2…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Indahnye~


Life is too short to wake up in the morning with regrets, So love the people who treat you right, Forget about the ones who don't, And believe that everything happens for a reason. If you get a chance, take it. If it changes your life, let it. Nobody said life would be easy, They just promised it would be worth living.

Ingatlah, hanya dengan mengingati ALLAH, hati menjadi tenteram.

"Ya ALLAH, jika aku jatuh cinta, cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya padaMu agar bertambah kekuatan ku untuk mencintaiMu"

Bertambah luas akal, bertambah luas lah hidup, bertambah datang lah bahagia. Bertambah sempit akal, bertambah sempit lah hidup, bertambah datang lah celaka. -Hamka -

Yang paling bahagia adalah orang yang mempunyai hati yang alim, mempunyai kesabaran dalam diri dan mempunyai sifat yang merasa cukup dengan rezeki yang ada. -Hukamak-

INFO: Tip untuk ibu bapa


Sebaik kandungan mencecah empat bulan, ibu digalakkan baca surah al-Fatihah, ayat Kursi dan surah al-Inshirah. Surah Fatihah adalah ibu al-Quran, ayat Kursi bertujuan menghalau gangguan syaitan manakala surat al-Inshirah untuk melapangkan hati dan fikiran.

Selepas bersalin, baca surah berkenaan ketika menyusukan anak dan dihembuskan di kepala. Ia boleh diteruskan sehingga anak cukup umur.

Waktu ketika anak antara sedar dan tidak. Rebut peluang bisikkan kata-kata nasihat, pujian dan pesanan. Ambil masa seminit, dua untuk membacakan doa sambil mengusap kepala mereka selain memberikan nasihat.

Doakan kejayaan anak, rakan anak mereka, anak rakan dan jiran.

Archives

Blog Stats

  • 76,816 hits
%d bloggers like this: